top of page

Individuele begeleiding

Met een psychische of verstandelijke beperking, angstklachten of autisme kan het moeilijk zijn om er op uit te trekken. Je trekt je snel terug en zit veel binnen om prikkels of lastige situaties te vermijden. Bij depressieve klachten of burn-out krijg je het advies om lekker naar buiten te gaan, maar je krijgt jezelf maar niet over de drempel. Wie begeleid woont zal merken dat vrijetijdsbesteding slechts mondjesmaat wordt aangeboden en groepsgericht is.

Welkom Buiten helpt je de drempel over om lekker naar buiten te gaan. Je krijgt een vaste begeleider en kunt opgehaald en thuisgebracht worden. Het programma is actief en positief. Begeleiding is kalm, pragmatisch en professioneel. Je bepaalt zelf hoe lang en hoe vaak je op pad gaat. Je kiest samen met je begeleider wat je gaat doen.

 

Hieronder staan activiteiten die we vaak doen, zelf iets voorstellen kan natuurlijk ook. Materialen voor de activiteit zorgen we natuurlijk voor. Je hoeft niets bijzonders te hebben of te kunnen.

Schat 01.jpg

Geocaching

Met GPS ga je op jacht naar 'schatten'. Meestal te voet of op de fiets, maar ook de kano of de auto kunnen worden ingezet.

Natuurlijk kunnen we ook gewoon wandelen en fietsen, de geocache geeft een doel en een uitdaging.

DSC_2941.JPG

Kano- of kajakvaren

Op het water kom je pas echt tot rust. Je spieren niet, die laten we werken!

DSC_3631.JPG

Wandelen

Hou je het graag basic? Dan maken we een mooie wandeling. Laat weten hoe ver en in wat voor gebied​ je graag loopt, dan plannen we een mooie route.

Dwalen zonder route kan ook, dan laten we de GPS ons de weg terugwijzen als we klaar zijn.

DSC_3693.JPG

Mountainbiken

Wil je wat meer spanning dan een gewone fietstocht? Dan zoeken we een mountainbikeroute op.

Hangmat 01.jpg

Bivakkeren 

Een nachtje weg. Slapen in een donker bos, koken op een vuurtje of een brandertje.

Is 's nachts weggaan te veel? Natuurlijk kunnen we ook overdag een kampvuurtje maken.

Fiets 01.jpg

Fietsen

Ook met de fiets kunnen we een mooie route uitzoeken. Bepaal zelf hoe ver, langzaam of snel je wil, dan maken we een mooie rondtocht.​

Wat kost dat?

Voor individuele begeleiding geldt een uurtarief van € 60,-. Dit kan hoger worden op basis van zorgzwaarte of administratieve last. Begeleiding is altijd op basis van een overeenkomst, dus de kosten zijn vooraf bekend. Binnen een redelijke afstand van Oosterhout (NB) worden geen voorrijkosten gerekend.

Materialen gebruik je gratis, zolang we deze hebben. Ook voor eten en drinken wordt, wanneer dat in een activiteit past, gezorgd. Mogelijk zijn er aanvullende huurkosten voor materialen die we niet voor je in bruikleen hebben, al zullen we deze doorgaans voor eigen rekening nemen. Dit spreken we van tevoren af, zodat er geen verrassingen zijn.

Kennismaken is natuurlijk gratis en vrijblijvend. 

Begeleiding is eventueel te betalen met een PGB vanuit de WMO, WLZ of via je ziektekostenverzekeraar. Ook kan er direct gefactureerd worden als onderaannemer aan een andere zorgverlener. Het is fijn als je voorafgaand aan kennismaking al duidelijk hebt of je recht hebt op vergoeding van begeleiding. Informeer bij je zorgverzekeraar, huisarts, sociaal wijkteam of zorginstelling.

bottom of page