top of page

Probeerpakket

Geocaching

Ga eens op avontuur in je eigen omgeving! Speel mee met deze wereldwijde 'schattenjacht'.

 

Welkom Buiten zorgt voor een soepele kennismaking met dit leuke spel..

Het spel

Geocaching is een wereldwijd spel waarbij deelnemers voor elkaar caches verstoppen en de locatie daarvan via internet met elkaar delen. Iedereen kan dit spelen. De cache bestaat minimaal uit een logboekje waarin je noteert dat je hem hebt gevonden. Soms is er plek voor spulletjes die geruild kunnen worden.

Voor sommige geocaches moet een puzzel opgelost worden of een opdracht gedaan, voor andere moet een route worden gevolgd om de eindlocatie te kunnen vinden. Bij je boeking kun je hiervoor je voorkeuren opgeven.

Welkom Buiten maakt een pakket voor je klaar met:

  • een GPS-ontvanger (eTrex 10 of eTrex 32x) met fietsstuursteun, handleiding op maat en reservebatterijen,

  • een GPS-handleiding op maat,

  • een uitleg over geocaching,

  • en beschrijvingen van geselecteerde geocaches in de door jou gekozen omgeving.

Je kunt het pakket een week gebruiken, daarna stuur of breng je de GPS-ontvanger en toebehoren terug. De uitleg over geocaching en de geocache-beschrijvingen mag je houden.

Waar kan ik spelen?

Je mag zelf kiezen waar je gaat geocachen. Laat even weten rondom welke locatie je op jacht wil, dan krijg je een selectie op maat. Je thuis- of vakantieadres zijn hiervoor prima bruikbaar. Wie weet wat er in je eigen buurt verstopt is!

Hoe boek ik?

Klik op de boekingsknop hieronder. Vul het formulier in.

Betalen doe je vooraf. Voor de GPS-ontvanger betaal je borg, die je achteraf weer teruggestort krijgt als de GPS gecontroleerd is na teruggave.

 

Op de gewenste ingangsdatum kun je het pakket ophalen in Oosterhout (in verband met de corona-maatregelen kun je het pakket uit een brievenbus met code halen) of je krijgt het pakket thuisgestuurd.

 

Op de einddatum stuur je de GPS en toebehoren weer terug (je krijgt een etiket voor retourzending in de mail) of je levert deze weer af in Oosterhout.

Wat kost een kennismakingspakket?

Prijs voor het pakket met Garmin eTrex 10 en geselecteerde geocaches: € 40,-

Prijs voor het kennismakingspakket met Garmin eTrex 10 (zelf geocaches uitzoeken): € 25,-

Meerprijs voor eTrex 32x: € 5,-

Week verlenging: € 15,-

Verzenden (inclusief retour): € 15,-

Is dit spel geschikt voor kinderen?

Geocaching is erg leuk om met het gezin te doen, als je daarvoor de juiste geocaches uitzoekt en geen valse verwachtingen schept bij de kinderen. Het lukt niet altijd om de cache te vinden en de inhoud van de cache bestaat vaak uit wat oude speeltjes van een fastfoodrestaurant. Vertel je kinderen niet dat ze gaan schatzoeken, maar dat je een speurtocht doet. Zorg dat je iets leuks hebt om achter te laten, zodat je de cache mooier wordt voor de volgende bezoeker.

Wil je wel een goedgevulde schat vinden? Kijk dan bij de Treasure Race!

bottom of page